Woensdag 28 augustus deden politieagenten van de politiezone Geel – Laakdal – Meerhout bemande snelheidscontroles. Tijdens deze actie werden de overtreders ook onmiddellijk onderschept en met hun overtreding geconfronteerd. In totaal werden 1 765 voertuigen gecontroleerd. 95 procent van de gecontroleerde bestuurders hield zich aan de maximum toegelaten snelheid. In 2012 waren er gemiddeld acht overtredingen op 100 voertuigen in onze zone. Eén rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Hij moet zich ook nog voor de politierechter verantwoorden. Deze persoon reed 120 km/h in een zone waar je maximum 70 km/h mag rijden. De andere overtreders mogen kortelings een boete in hun brievenbus verwachten.

Bij deze actie werden één agent van politie en twee motards van de politiezone ingezet tussen 13 en 16.30 uur. Er werd gecontroleerd op de Dr. Van de Perrestraat (Geel) en de Molsebaan (Meerhout). Ook dit weekend zijn er snelheidscontroles gepland in de zone.

Verkeersactie

Deze snelheidscontrole werd gevolgd door een verkeersactie. Hierbij werden er nog 29 verkeersovertredingen opgesteld. Het ging hierbij vooral om het niet-handenvrij-telefoneren, het negeren van een verbodsbord, gordeldracht en negeren plaatselijk verkeer. Bovendien had één chauffeur teveel gedronken. Deze actie liep nog tot 21 uur.